imperitia culpae adnumeratur A mesterségbeli járatlanság gondatlanságnak számít (Gai. D. 50, 17, 132.)

2009. június 1-tõl kizárólag személyes hozzájárulással küldhetõ elektronikus úton hírlevél. (2001.
évi CVIII. Törvény módosítása, továbbá a 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezése alapján).
A “FELIRATKOZOM” gombra való kattintással Ön személyesen hozzájárul, hogy hírleveleinket a
megadott e-mail címére elküldjük!

 
 

Nőnapi köszöntő!

Women's Day greetings!

 

nagykep1710.jpg

Kedves kolléganők, édesanyák, lányok, asszonyok!

A Nemzetközi nőnap alkalmából köszönetet mondunk mindenért. A hétköznapokat színesítő gyengédségért, kedvességért. Az erőért, melyből mi, férfiak meríthetünk. Azért mert látjátok, és megláttatjátok velünk a lényeget és nem engeditek, hogy a lényegtelennel foglalkozzunk.

Ezzel a gondolattal köszöntünk minden kedves kolléganőnket, a lányokat, asszonyokat, édesanyákat, a nőket.

Köszönjük, hogy léteznek, hogy vannak, hogy vagytok!

Megkülönböztetett tisztelettel:

adooktatas.hu
férfi csapata


 

Visszatérek ...

blog 2010-3.jpg

I will return ...

 

Elnézéseteket kérem, hogy az elmúlt időszakban nem került frissítésre az oldal, de a vizsgaidőszaknak hála az égnek vége, így újult erővel foglak benneteket bombázni a friss információkkal, adózási tippekkel.

Néhány előzetes információ arról, mivel készülünk a 2012. évre. A béren kívüli juttatási rendszer átalakulása okán készült egy ingyenesen letölthető kiadvány, mely remélhetőleg segít munkátokban.

Továbbá szintén letölthető a legfontosabb adóváltozásokról egy összefoglalás. Készül kiadvány az átalakulások számviteléről, illetve a fordított adózásról is....

kattintson ide a folytatáshoz ...


 

Adó Füzet 2012ingyen_letölthető2.jpg

 2012 Tax Booklet

  

Az adooktatas.hu csapata „Adó Füzet 2012” címmel összefoglaló anyagot készített a 2012. január 1-jétől hatályba lépő adótörvény-változásokról. Az ingyenesen letölthető kiadványunkat regisztrált felhasználóink számára ingyenesen elérhetővé tesszük.

kattintson ide a folytatáshoz ...


 

Cafeteria 2012ingyen_letölthető2.jpg

 2012 Cafeteria

  

2011. november 21 –én fogadta el az Országgyűlés a 2012. évi adójogszabályokat. Ezen módosítások lényegesen érintették a béren kívüli juttatások rendszerét. A "Cafeteria 2012" kiadványunk a megváltozott szabályozást kívánja bemutatni, ami egyelőre nem tűnik könnyűnek, de mégis megéri a munkaadóknak, hiszen egyrészt ezzel a juttatással munkavállalóik jövedelmét képesek növelni, másrészt pedig csökkenteni tudják cégük költségeit.

kattintson ide a folytáshoz ... 


 

A felszámolás gyakorlatafelszámolás gyakorlata-1.JPG

The practice of wound

 

Az elmúlt év során a gazdasági válság következményeként a fizetésképtelenségi eljárások száma 29 százalékos emelkedést mutat az előző éviekhez képest. A felszámolási eljárások ilyen mértékű növekedése, azt mutatja, hogy sajnos egyre több vállalkozás kerül olyan helyzetbe, amikor tevékenysége megszüntetésére kényszerül. A felszámolási eljárás lefolytatása külön erre a célra képzett szakember feladata.

Az új E-KIADVÁNYUNK célja a folyamat megismertetése és a könyvelőkre illetve cégvezetőkre háruló feladatok ismertetése.


 kattintson ide a folytatáshoz ...


 

Írnék, de mit ....

I would write, but what ....

 

Ez a kis gyermekvers idézet jutott eszembe, amikor új hír levelünk megírásához kezdtünk. Naponta jelennek egymásnak ellentmondó hírek, a jövő évi adórendszerrel kapcsolatban. Jön a 27 százalékos Áfa kulcs, új adókat vetnek ki az autókra, a minimálbért 93 000 forintra emelik, stb. Tegnap még azt olvashattuk, hogy a személyi jövedelemadó törvényben megszűnik a szuperbruttósítás, de marad az egy kulcsos adórendszer. Mindezt a nemzetgazdasági miniszter nyilatkozata alapján, aztán jön „kedvenc” miniszterelnöki szóvivőm és cáfolja mindezt.

kattintson ide a folytatáshoz ...


 

Kutatás- fejlesztés, mint adócsökkentés

Research and development, such as tax cuts

 

Felmérések szerint a k+f tevékenységhez kapcsolódó, elismert költségek aránya iparágtól függően akár a társaságok teljes árbevételének húsz százalékát is elérheti. Ez az arány Magyarországon is hasonló lehet, a vállalatok azonban gyakran csupán a töredékét használják ki a kutatás-fejlesztés kapcsán felmerülő lehetőségeknek, így az ezzel összefüggő adókedvezményeknek. Ennek oka, hogy sok vállalkozás nincs tisztában azzal, pontosan mi is számít k+f-nek, így sokan azt sem tudják, saját tevékenységeik közül mi minősülhet kutatás-fejlesztésnek.


 

Iskolakezdési támogatás

Starting School Support

 

Az iskolakezdéshez közeledvén, mind több munkáltató részesíti dolgozóit iskolakezdési támogatásban. Azonban több feltételt, illetve szabályozást is figyelembe kell vennie annak a munkáltatónak, aki ilyen utalvánnyal szeretné motiválni alkalmazottait.Szolgálati nyugdíj adózása

Service pension taxation

 

A mindenkori legmagasabb adókulccsal adózna azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a járandósága, akik nem kívánnak visszatérni a munka világába - derül ki az adooktatas.hu birtokába került konkrét törvénymódosítási javaslatból. Kivételt képeznének ez alól azok, akikről minősítő határozat megállapította, hogy szolgálatteljesítés következtében lettek betegek, vagy szenvedtek balesetet.Népegészségügyi termékadó

Health taxes on products

 

Az Országgyűlés 2011. július 11-én elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslatot. A törvény az egészségügyre fordítható források bővülése és az egészséges életmód, az egészséges táplálkozási szokások elősegítése érdekében adófizetési kötelezettséggel sújtja az olyan termékek forgalmazását, melyek fogyasztása a jogalkotó szerint egészségügyi kockázatot hordoz. A törvény 2011. szeptember 1-jén lép hatályba.
Adóköteles termékÁFA vissza(nem)térítés magyar módra

VAT refund (not) charge in Hungarian style

 

Az Európai Bíróság döntése értelmében a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa visszatérítését kizáró magyar szabályozás nincs összhangban az uniós joggal. Ez alapján elmarasztalta Magyarországot az Európai Bíróság az áfa-visszatérítési ügyben. Ennek akár egyszeri százmilliárdos hatása lehet a költségvetésre, és az új helyzet lehetőséget teremt az áfával való visszaélésre. Az állam a kieső bevételek miatt eladhatja a Mol-pakett egy részét, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.


 

Béren kívüli juttatás az egyéni cég tagjának

Fringe benefits to individual member companies

 

Az állami adóhatóság tájékoztatója szerint az egyéni cég tagjának is adható béren kívüli juttatás, ugyanis az szja-törvény alapján az egyéni cég társas vállalkozásnak minősül.


 

Széchenyi-terv: nem jár automatikusan előleg minden támogatáshoz

Széchenyi plan: no advances automatically to all support

 

A hazai kisvállalkozások idén ismét pályázhatnak a technológiafejlesztési támogatásokra, a következő három éves keret 70,28 milliárd forint. Ez az összeg jelentősen elmarad a korábbi évek támogatási volumenétől, főleg a 2009 évtől, ahol e pályázatok keretében egy év alatt 80 milliárd forintot meghaladó forrást osztottak szét 4.641 vállalkozás között. Ugyanakkor a támogatásintenzitás ezzel párhuzamos csökkentése arányosan magasabb szintű beruházásokat eredményezhet – értékelt Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.


 

ingyen_letölthető2.jpg

Ügyfélszerzés aranyszabályai

Golden Rule customer acquisition

 

„Mindent megszerezhetsz az életben, amit csak akarsz, ha elég embernek segítesz abban, hogy megszerezhessék, amit ők akarnak” ( Zig Zigler)

A legújabb E-KIADVÁNYAINK sorozatban megjelenő "adómarketing 2010"marketing jegyzetfüzetünkben olyan marketing technikákról írunk, amely a legtöbb kis és közepes cég hatékonyan alkalmazhat, illetve arról, hogyan vezethet be olyan stratégiákat a cégében, amelyek az összes alapvető hibát kiküszöbölve megsokszorozza Vevőinek, Ügyfeleinek  számát.

kattintson ide a folytáshoz ...


 

ingyen_letölthető2.jpg

Ingatlanértékesítés adózása

Real estate taxation

 

Ingatlanértékesítésből és vagyoni értékű jog értékesítéséből származó jövedelem adózása

Ez a kiadványunk segítséget kíván nyújtani Önnek,amennyiben Ön a 2010. évben ingatlant, vagyoni érték. jogot kíván átruházni, vagy ilyen jogügyletből már bevételhez jutott, vagy ügyfele személyi jövedelemadó bevallása elkészítésénél találkozik ilyen bevétellel.

kattintson ide a folytáshoz ...


 

Adózási- és számviteli nyomtatványokingyen_letölthető2.jpg

 A 2010-es adóváltozás tükrében

 Tax and accounting forms | The 2010 tax changes in the light

 

Regisztrált felhasználóink számára ingyenesen elérhetővé teszünk néhány, általunk kifejlesztett és a gyakorlatban jól bevált adózási- és számviteli nyomtatványt.

kattintson ide a folytáshoz ... 


 

e-kiadvány.jpg

Végelszámolás gyakorlata

Winding up in practice

 

Az E-KIADVÁNYAINK legújabb sorozatában Kusper Erika adótanácsadó, adószakértő tollából megjelent "Végelszámolás gyakorlata" című kiadvány már elérhető. A kiadvány elsősorban a számviteli szakemberek mindennapi munkáját segíti elő azáltal, hogy a gyakorlatban már jól bevált módszert írja le érthetően gyakorlati példákon bemutatva.

Az új E-KIADVÁNYUNK nem csak, hogy kitűnik, de egyedülállónak mondható a hasonló termékek közül; mert felhasználóbarát funkciója révén rendkívüli módón megkönnyíti a számvitellel foglalkozó szakemberek munkáját azáltal, hogy az a gyakorlatot mutatja be.

  
kattintson ide a folytatáshoz ...